TALLER DE METEOROLOGIA

 TALLER DE METEOROLOGIA 

 ATMOSFERA:


EXPERIMENT 1: La bola dins la ampolla.


Amb en aquest experiment volem que la boleta petita de paper que esta situat el en coll de la ampolla i que entri din de la ampolla  bufando. En aquest experiment a i hem semblava que era senzill pero en realitat era una mica complicat perquè quan tu bufas la boleta petita de paper es cairia cap al terra i sortiria disparada cap a fora. Ningú dels meus companys ho va aconseguir, tots bufavan pero fort pero ni aixi ho ac
onseguien perqué no va ser cuestio de força.


EXPERIMENT 2: L'espelma, el plat i el got.

En aquest experiment és tracta que la espelma s'apagui però sense bufar. 
L'ubjectiu es que mitjançant la pressió atmosfèrica el aigua puja dins de el aigua on hi ha una espelma encesa. 




EXPERIMENT 3: Inflar els globus din la ampolla.

Amb aquest experiment era que el globo, que no es pot inflar col·locant din d'una ampolla i si aquesta ampolla esta plena d'aire, per poder inflar el globo necessitem treure el aire que hi ha dins la ampolla.
Comprovarem que el forat que si el forta esta tapar no podrem inflar el globo i quan no esta tapat el globo s'infla fàcilment. 

              



EXPERIMENT 4: L'embut

En aquest experiment ho que ha passat es que l'aire atrapat al interior de la ampollainpedeix que caigui 'aigua.
El Cesc va fer un petit forat a la plastilina i va veure que l'aigua va caure dind la ampolla, aixo va passar peruqe l'aire va surtir de l'ampolla iv adeixar espai per que pugui entrar el aigua.      



OBSERVATORI METEOROLOGIC:



PRESSIO ATMOSFÈRICA= BAROMETRE       

PECIPITACIÓ=PLUVIOMETRE           


                                  

FORÇA DELS VENT=ANEMOMETRE


DIRECCIÓ DEL SVENT=PENELL         


TEMPERATURA=TERMOMETRE

HUMITAT= higròmetre/
psicometrie



EXPERIMENT 5: Higròmetre



       

ACCIÓ SOLAR:

El Cesc amb finalitat de posar en pràctica i veure que su cedeix en la realitat al aplicar color sobre alguns objectes, com per exemple el globus...



EXPERIMENT 6:ALBEDO.

En aquest experiment es comprovar si els globus influeix en el temps, puntxar-se al passar la llum del sol a traves de una lupa que col-loquem a prop del globo. El Cesc en va fer una preguntat que es per que el globo negre es punxa mes rapit que el globo blanc?.

     

Veiem que els globus  de color foscos (negre) no dura casi ni un minut dura uns quants segon i explota pero intercanvi els blancs no explotan tan ràpid com el negre. La diferencia que hi ha sobre aquest dos globus (blanc i negre) el blanc reflecteix tota la llum del que rep del sol i els globus negres exploten abans per que es la absència del color i per tant absorbeix les radiacions de tot els colors.    



EXPERIMENT 7: Arc de Sant Marti.

En aquest experiment hem vist que la llum blanca es descompon en diferents colors. La llum del sol l'xocar amb el obstacle se espandeix una quantitat que se obren en forma de ventall donant a uns altres colos de Sant Marti.
      

 
                                                                                                                                                                                                                                       


EXPERIMENT 8: Per què fa fred als pols?

 Això ho vam demostrar amb un experiment que consisteix en utilitzar un globo i una llanterna i comprovar que passaria amb la llum que arriba als costats dels globo si dirigim la llum al centre. Al dirigir la llum de la llanterna hacia el centre dels globus veiem que la llum es menys intensa en els extrems. 
La superfície de la Terra es és corba cap als pols, s'allunya és del sol i per tant les temperatures es tornen mes fredes, per això el polo Norte i el Polo Sur son les regions mes fredes del planeta.









PRESSIÓ ATMOSFERICA

EXPERIMENTA 9: Es mouen pero sense tocar.

En aquest experiment el Cesc en va explicar que si les dues llaunes del refresc es podrien moren, a cada un dels meus companys va preguntar que passarà quan jo bufi i doncs alguns van respondre que se separarien o tambe van dir que se mourien les dues cap a un costa. El que va passar es que les dues llaunes de refresc es separaban i se ajuntaven. 
 



EXPERIMENT 10:La força de la pressió.

El motiu per que l'ou passi dins de la ampolla és amb el alcohol que ess troba dins de la ampolla es van apagant poc a poc, ja que deixa de rebre oxigen i van consumint el que queda de oxigen dins de la ampolla fins que se apagui. Es que un ou s'introdueixin dins l'ampolla quan la boca es de menor grandària.
 
           




                                  

EL VENT:


En aquest experiment el Cesc ens va fer preguntes, les respostes dels mes companys van ser molt diferents i variades, movent l'aire que estava fent era el vent. Tambe va fer una pregunta i la resposta va ser, direcció del vent. Va dir que tambe hi havien dos paràmetres relacionats amb el vent que es deien: velocitat i la direcció.

Tambe ens va ensenyar que per mesurar el vent és el anemòmetre que mesuréis la velocitat i el panell que indica la direcció que bufa el vent.

El Cesc va dir que quins son els noms més coneguts amb els seus noms:


       - Tramuntana, el vent del nord

       - Gregal, el nord oest

       - Llevant de l'est

       - Xaloc, el del sud- est

       - Migjorn, el del sud

       - Garbi, el del sud-est

       - Ponent, el del est


EXPERIMENT 11: La pressió que actua en totes direccions.

L'aigua no es  cau!!! Al principi el Cesc ens va ensenyar un got amb aigua després va agafar un tap dur mes o menys i en va dir que si podas el tap en el contorn de el got. Després va girar el got i va soltar el tap, després va agafar solament el got, jo al principi vaig dir que el tap el treure i no va ser així.
    
                          




EXPERIMENT 12: La capsa mágica. 

El principi el Cesc va agafar una espelma petita i el va posar dintre d'capsa i va tindre dos forats, però quan va posar la espelma al costat del forat el foc es va moure cap a un altre costat i jo em vaig sorprendida, jo la veritat no sabia que pasaría això. 





EXPERIMENT 13: Vents giratoris.

El Cesc va portar una pilota de tennis amb una agulla clavada en la part de dalt i hem va fixar molt be de que en la pilota hi havia una lletra "S" i la "N", la S vol dir que indicava el polo sud i la N indicava el nord i l'extrem que va posar.
El que comprovàvem es que la lletra N gira en un sentit i la lletra S en un altre sentit a això i a pesar de que fem girar la pilota en el mateix sentit. 

LA TEMPERATURA:

Avui el Cesc ens va explicar el experiment de la temperatura, que els nostre sistema solar la font principal, pero com arriba a la superficie.
L' energia es reprodueix am el escalfament de la troposfera.



EXPERIMENT 14: El globo que no explota.

En aquest experiment hem fet un que el Cesc ens va ensenyar a tota la classe en va mostrar un globo amb un encendedor i va dir que passarà si encès el encendedor i ho poso al costat del globo jo pensava que iva explotar el globo perquè dins tenia aigua pero resulta que no es va explotar.

            

                            


EXPERIMENT 15: La llauna i l'escendedor.

El Cesc va posar a la taula un plat amb aigua i una llauna, després el encendedor li donara calor a la llauna, jo crec creia que el Cesc li donava  calor s'aforaran. El que volem aconseguir realment es que la llauna comenci a saltar sense que ningú li agafi el plat, es a dir que doni salts solament amb el escendedor.



LA HUMITAT

La humitat  és un factor climatològic que es defineix com vapor d'aigua contenir en l'atmosfera. Com la humitat ens mostra les meteorològics, que se expresen el percentatge ja que la aigua es en estat gas es trobaria en la atmosfera.
  




EXPERIMENT 17: La pinya.

El Cesc ens va mostrar una pinya i jo vaig dir perquè treu una pinya, doncs el Cesc ens va fer una pregunta que es "que pasara si al dia següent si ho deixem" i els meus  companys vam contestar de diferent maneres.   



ELS NUVOLS


EXPERIMENT 18: El núvols dins de una ampolla 


Els Cesc ens va explicar que els núvols  es la vaporació de la aigua, el vapor es refreda i condensada.
 El Cesc ens va ensenyar a tota la classe que l'interior de la ampolla es retirar el tap de suro, i el que causa això es el vapor. 






























Comentarios

  1. has treballat però et distreus ja que vam dir de posar la numeració dels experiments i vam arribar als 14!!! a veure els propers

    ResponderEliminar
  2. parles de la pinya però no dius què va passar ni per què???

    ResponderEliminar

Publicar un comentario